— Tips voor een goede start —

Webdesign, e-mails, logo, …

Webdesign tips • DM Design

➺ Maak een goede start

WEBDESIGN TIPS :: voor een goede start

We willen met deze tips een praktische handleiding bieden voor het omzetten van ideeën in projecten en het oplossen van veelvoorkomende problemen. Het is ons doel om deze handleiding eenvoudig en toegankelijk te maken, zodat iedereen ermee aan de slag kan.

Hoewel er op internet genoeg specialisten zijn die u kunnen helpen, kan het voor een leek vaak lastig zijn om te begrijpen hoe ze te werk moeten gaan. Daarom kunt u bij ons terecht om u te begeleiden bij het omzetten van uw ideeën in concrete projecten of het oplossen van problemen.

DM Design Hoe start ik een webshop

Hoe start ik een webshop?

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de markt waarin je wil starten met je webshop. Analyseer de vraag en het aanbod, kijk naar de concurrentie en probeer je te onderscheiden op basis van kwaliteit, prijs of unieke producten.

Daarnaast is een goede website met een gebruiksvriendelijke interface en een snelle laadtijd cruciaal voor het aantrekken van klanten. Zorg ervoor dat je website professioneel oogt en dat alle informatie en producten duidelijk worden weergegeven.

Ook de marketing van je webshop is van groot belang. Zet in op verschillende kanalen zoals sociale media, zoekmachineoptimalisatie en online advertenties om je webshop onder de aandacht te brengen van potentiële klanten.

Tot slot is het essentieel om goede klantenservice te bieden. Reageer snel op vragen en klachten en zorg voor een goede aftersales service. Tevreden klanten zijn immers de beste reclame voor je webshop.

Vooraleer je wilt starten, denk over volgende punten na:

 • Wat en aan wie ga ik mijn producten of diensten verkopen
 • Wie zijn mijn concurrenten?
 • Stel je businessplan op
 • Geef je webshop eigen identiteit (uitstraling en persoonlijkheid)
 • Bepaal uw logistieke partner (Bpost, GLS, DPD, …)
 • Categoriestructuur
 • Wetgeving:: algemene voorwaarden, privacy beleid, …
 • Geef een boost van je webshop door advertenties (kortingen, speciale aanbiedingen, persoonlijke promocodes, …)
 • Evalueer regelmatig uw webshop:: wat gaat goed en wat niet: bezoekersaantal, conversies, …

Belangrijke tips voor starters:

 • Ga zelf eerst op marktonderzoek. Gebruik de sociale media: bepaal hoe populair of gegeerd de producten zijn. Populariteit is een goede barometer.
 • Probeer uw winkel te onderscheiden van uw concurrenten door originaliteit en persoonlijkheid uit te stralen.
 • Bedenk concepten om uw producten te promoten i.p.v. louter verkoop van individuele producten.

Hier vindt u meer informatie over ons aanpak.

Voorkom dat uw e-mails in spambox terechtkomen

Als zaakvoerder wilt u niet dat de e-mails of nieuwsbrieven in spambox terechtkomen. Gebeurt dat toch, men moet dan eerst de oorzaak achterhalen.

We gaan dit uiteenzetten aan de hand van een voorbeeld:

Bij een politiecontrole wordt de identiteit van een persoon gecontroleerd om te bepalen of hij of zij legitiem is en toestemming heeft om verder te gaan. Bij het controleren van een e-mail op spam wordt gekeken of de afzender legitiem is en of de e-mail veilig is om door te laten naar de inbox van de ontvanger. Als er twijfel bestaat over de identiteit van de afzender of de veiligheid van de e-mail, kan deze in de spambox terechtkomen.

DKIM (DomainKeys Identified Mail) en SPF (Sender Policy Framework) zijn beide methoden om de authenticiteit van een e-mailbericht te verifiëren. DKIM voegt een digitale handtekening toe aan het bericht die door de ontvangende mailserver kan worden gecontroleerd, terwijl SPF specifieert welke IP-adressen gemachtigd zijn om namens het domein e-mails te verzenden.

Als uw e-mails in de spambox terechtkomen, kan het zijn dat de ontvangermailserver niet in staat is om uw e-mails te authenticeren vanwege problemen met DKIM of SPF. In dat geval moet u uw webdesigner of hostingprovider vragen om de DKIM- en SPF-instellingen te updaten en ervoor te zorgen dat ze correct zijn geconfigureerd voor uw domeinnaam.

Als de instellingen correct zijn, is het nog steeds mogelijk dat uw e-mails als spam worden gemarkeerd vanwege andere factoren, zoals het gebruik van spamachtige woorden of zinnen in de inhoud van de e-mail. Het is daarom ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw e-mails voldoen aan de richtlijnen van het spambeleid en relevante inhoud bevatten voor de ontvangers.

Voorkom dat uw e-mails in spambox terechtkomen